pátek 1. června 2012

Trénink, základ společného života!

Máme za sebou už třetí lekci  výcviku a ta poslední byla opravdu zajímavá. Zejména z toho důvodu, že už nebyla individuální, ale bylo na ní cca 5 dalších psů. Trixie to ale zvládala překvapivě dobře. Ne že by ani jednou "nešílela" a nechtěla si hrát, ale byla schopná vnímat aspoň chvilku mé povely, sedala si, lehala a i reagovala na zavolání. Větší problém nastával akorát ve chvíli, kdy si ostatní majitelé hlasitě hráli s pejsky, to začala štěkat a skoro jsem jí nemohla udržet. Od minula jsme měli za úkol cvičit "nose touch" (v jedné ruce mám mňamky, druhou otevřenou, úkol pejska je strčit čumáčkem do otevřené dlaně, za to dostává odměnu) a hru It´s yer choice, kde si pejsek musí rozmyslet, jaké chování mu přináší odměnu (nedostanu hračku když po ní budu chňapat, ale když budu klidně sedět tak ano, stejně tak nedostanu jídlo, když se budu snažit sám si ho vzít, ale když budu v klidu, panička mi ho dá sama). Trixie obojí  velmi rychle pochopila, ale trénovat se musí stále :). Novým úkolem je krabička, respektive to, aby si na ní Trixie stoupala předníma nožičkama, kdykoli jí uvidí. Takto se pak cvičí chůze u nohy (pejsek se otáčí po obvodu u nohy psovoda), vypadat by to měli pak asi nějak takto:


Také neustále trénujeme a snad zlepšujeme přivolání. Myslím, že už začíná hezky reagovat, na to jak nás ještě nedávno ignorovala. Doufám, že časem se to zlepší na 100%. 
A tady je video z našeho snažení, snad nedělám moc chyb. :)


5 komentářů:

  1. Zdravíme z Trenčína:) máme doma bráška od Trixinky, volá sa Marty a je jej veľmi podobný:)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravíme z Prahy :) Brášku jsme viděli naposledy, když byl 2x takový co Trixinka, máte pořád takový náskok (my teď vážíme něco přes 11 kilo)? Doufám, že Vám dělá tolik radosti jak ta naše potvůrka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak tá dvojnásobná váha skoro zodpovedá skutočnosti aj teraz:) Marty ma 19 kg:) keď budeme mať aktuálne foto pošleme:) práve dnes sa chceme ísť fotiť:)robí nám veľa radosti, ale aj dosť "starostí":) dokáže vždy vymyslieť takú "lumpárnu", na ktorú sme krátki:)z našej potvorky rastie poriadna potvora:D (aj vzhľadom na váhu:)

      Vymazat
    2. Tak to máte opravdu náskok :) Trixie taky pořád něco vymýšlí, hlavně co by mohla rozkousat :) Fotku určitě pošlete, rádi se podíváme!

      Vymazat